Receptek tésztakészítéshez

Published In: Receptek

Az otthon elkészített tészta hagyományt teremtett. Amikor frissen főzött tésztát tálalunk, eredeti ízeket teszünk az asztalra. 

Mindez most a Pastamatic segítségével még könnyebben megvalósítható: csak tegyen bele vizet és lisztet, friss tojást vagy egyéb összetevőt a saját ízlésének megfelelően, és a készülék néhány perc alatt automatikusan összegyúrja és elkészíti a tésztát. Praktikus, gyors és egyszerű. Hat különböző alakú nyomólemez közül választhat, a különböző formájú tésztákhoz és omlós süteményekhez. Engedje meg magának a frissen készült tészta luxusát, amit mindennap az asztalára tehet.

Az Ariete Pastamatic 1950-es termékskála praktikus és funkcionális konyhagépeket is jelent, amelyek értékes segítséget nyújtanak bármilyen otthon készített tésztához, habveréshez és nagy mennyiségű hozzávalók gyors és egyszerű összekeveréséhez.

 

A receptek elkészítéséhez az Ariete Pastamatic tésztakészítő gépet ajánljuk! A termék megtekintéséhez kattintson ide

 

Búzalisztes tészta

 

Hozzávalók:

-          500gr búzaliszt

-          150ml víz

-          15ml olaj

-          ½ evőkanál só

Tegye a lisztet, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 1 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.

 

Tönkölybúza tészta

 

Hozzávalók:

-          200gr tönkölybúza-liszt

-          200gr búzaliszt

-          2 egész tojás

-          50ml víz

-          15ml olaj

-          ½ evőkanál só

Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot.

Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni. A tönkölybúza-liszt préselés közben egy gombócba állhat össze; ez esetben ismét dagassza, és adjon hozzá egy kevés lisztet a felső fedélen keresztül.

 

Zöld tészta (spenóttal)

 

Hozzávalók:

-          400gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt

-          100gr búzaliszt

-          100ml víz

-          15ml olaj

-          ½ evőkanál só

-          50gr parajpüré 20gr vízben elkeverve

Tegye a lisztet, a spenótot, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.

 

Tojásos tészta

 

Hozzávalók:

-          500gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt

-          120gr egész tojás (kb. 2 tojás)

-          90ml víz

-          15ml olaj

-          ½ evőkanál só

Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.

 

Fekete tészta (tintahal festékkel)

 

Hozzávalók:

-          500gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt

-          2 egész tojás

-          80ml víz

-          15ml olaj

-          ½ evőkanál só

-          20gr tintahal festék (20ml vízben elkeverve)

Tegye a lisztet, a tintahal festéket, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 1,5 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.

 

Vörös tészta (paradicsommal)

 

Hozzávalók:

-          500gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt

-          2 egész tojás

-          70ml víz, 15ml olaj

-          ½ evőkanál só

-          30gr paradicsomszósz 20ml vízben elkeverve

Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat, a paradicsomszószt és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 1,5 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.

 

Rizslisztes tészta

 

Hozzávalók:

-          500gr rizsliszt

-          4 egész tojás

-          30gr olaj

-          30ml víz (ha szükséges)

-          ½ evőkanál só

Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Ha nem less morzsaszerű a tészta állaga, apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Ehhez a tésztához, különleges állaga miatt, a “pappardelle” és a “fettuccine” nyomólemezt nem javasoljuk.

 

Quinoás tészta

 

Hozzávalók:

-          250gr quinoa liszt

-          150gr hajdinaliszt

-          4 egész tojás

-          30ml olaj

-          30ml víz

-          ½ evőkanál só

Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.

 

Gluténmentes tészta

 

Hozzávalók:

-          300gr rizsliszt

-          100gr hajdinaliszt

-          5 egész tojás

-          15ml olaj

-          50ml víz

-          ½ evőkanál só

Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.

 

Omlós teasütemény (keksz)

 

Hozzávalók:

-          500gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt

-          300gr szobahőmérsékletű vaj

-          200gr cukormáz

-          80gr tojásfehérje

Tegye a lisztet, a darabokra vágott vajat és a cukormázat a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el az AUTOMATA programot. Adja hozzá a korábban felvert tojásfehérjéket, a fedél nyílásán keresztül. Várja meg a dagasztás végét, és a préselés kezdetét.

Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig vágja le a tésztát 10 centiméteres hosszúságúra. Tegye a süteményeket a tepsire, és kézzel formázza őket; ha enyhén meghajlítja őket a közepük felé, a klasszikus krumiri (darálós keksz) formát kapja. 

Tags:

Használati tippek, receptek

Tovább olvasom

Gyümölcsfagylalt mascarpone sajttal

Ajánljuk figyelmébe az Ariete 634 Party Time Softy Ice Cream fagylaltgép használatát!

Tovább olvasom

Receptek Ariete Party Time fánk sütőhöz

Próbálja ki receptjeinket az Ariete 189 Party Time fánksütővel!

...