Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Spagetti Carbonara

Spagetti Carbonara
Jó társa lehet a főzések alkalmával az általunk forgalmazott tésztakészítő berendezések egyike!

carbonara tésztakészítővelNézze meg, hogyan dolgozik az Ariete 1591 Pastamatic tésztakészítő gépünk, próbálja ki!

 

Hozzávalók

  • fél kg liszt
  • 4 tojás
  • 1 mokkáskanál só


A szószhoz

  • 20 dkg bacon
  • 3-4 közepes tojás
  • pár csepp olaj
  • só, bors
  • egy kevés fokhagyma

 

Elkészítés


A tészta hozzávalóit egy tálba helyezzük és összedolgozzuk. Letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a szószt. Egy kevés olajon megpirítjuk a bacont és a fokhagymát. A tojásokat felverjük, ízesítjük, majd hozzá adjuk a már lepirított bacont. A tésztát egy tésztakészítő segítségével ízlés szerint, lehetőleg vékonyra formázzuk. Sós, forrásban lévő vízben kb.10 percig főzzük. Ha a tészta elkészült, leszűrjük, és jó alaposan elkeverjük a Carbonara szósszal. Tálaláskor a tetejére sajtot reszelünk.

 

Jó étvágyat!