Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Receptek tésztakészítéshez

Az otthon elkészített tészta hagyományt teremtett. Amikor frissen főzött tésztát tálalunk, eredeti ízeket teszünk az asztalra. 

Mindez most a Pastamatic segítségével még könnyebben megvalósítható: csak tegyen bele vizet és lisztet, friss tojást vagy egyéb összetevőt a saját ízlésének megfelelően, és a készülék néhány perc alatt automatikusan összegyúrja és elkészíti a tésztát. Praktikus, gyors és egyszerű. Hat különböző alakú nyomólemez közül választhat, a különböző formájú tésztákhoz és omlós süteményekhez. Engedje meg magának a frissen készült tészta luxusát, amit mindennap az asztalára tehet.

Az Ariete Pastamatic 1950-es termékskála praktikus és funkcionális konyhagépeket is jelent, amelyek értékes segítséget nyújtanak bármilyen otthon készített tésztához, habveréshez és nagy mennyiségű hozzávalók gyors és egyszerű összekeveréséhez.

 

A receptek elkészítéséhez az Ariete Pastamatic tésztakészítő gépet ajánljuk! A termék megtekintéséhez kattintson ide

 

Búzalisztes tészta

 

Hozzávalók:

-          500gr búzaliszt

-          150ml víz

-          15ml olaj

-          ½ evőkanál só

Tegye a lisztet, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 1 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.

 

Tönkölybúza tészta

 

Hozzávalók:

-          200gr tönkölybúza-liszt

-          200gr búzaliszt

-          2 egész tojás

-          50ml víz

-          15ml olaj

-          ½ evőkanál só

Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot.

Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni. A tönkölybúza-liszt préselés közben egy gombócba állhat össze; ez esetben ismét dagassza, és adjon hozzá egy kevés lisztet a felső fedélen keresztül.

 

Zöld tészta (spenóttal)

 

Hozzávalók:

-          400gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt

-          100gr búzaliszt

-          100ml víz

-          15ml olaj

-          ½ evőkanál só

-          50gr parajpüré 20gr vízben elkeverve

Tegye a lisztet, a spenótot, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.

 

Tojásos tészta

 

Hozzávalók:

-          500gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt

-          120gr egész tojás (kb. 2 tojás)

-          90ml víz

-          15ml olaj

-          ½ evőkanál só

Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.

 

Fekete tészta (tintahal festékkel)

 

Hozzávalók:

-          500gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt

-          2 egész tojás

-          80ml víz

-          15ml olaj

-          ½ evőkanál só

-          20gr tintahal festék (20ml vízben elkeverve)

Tegye a lisztet, a tintahal festéket, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 1,5 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.

 

Vörös tészta (paradicsommal)

 

Hozzávalók:

-          500gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt

-          2 egész tojás

-          70ml víz, 15ml olaj

-          ½ evőkanál só

-          30gr paradicsomszósz 20ml vízben elkeverve

Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat, a paradicsomszószt és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 1,5 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.

 

Rizslisztes tészta

 

Hozzávalók:

-          500gr rizsliszt

-          4 egész tojás

-          30gr olaj

-          30ml víz (ha szükséges)

-          ½ evőkanál só

Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Ha nem less morzsaszerű a tészta állaga, apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Ehhez a tésztához, különleges állaga miatt, a “pappardelle” és a “fettuccine” nyomólemezt nem javasoljuk.

 

Quinoás tészta

 

Hozzávalók:

-          250gr quinoa liszt

-          150gr hajdinaliszt

-          4 egész tojás

-          30ml olaj

-          30ml víz

-          ½ evőkanál só

Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.

 

Gluténmentes tészta

 

Hozzávalók:

-          300gr rizsliszt

-          100gr hajdinaliszt

-          5 egész tojás

-          15ml olaj

-          50ml víz

-          ½ evőkanál só

Tegye a lisztet, a tojásokat, az olajat és a sót a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el a DAGASZTÓ programot. Azonnal, de apránként adja hozzá a vizet a fedélen lévő nyíláson keresztül, amíg a tészta morzsaszerűvé válik. 2 perc után állítsa le a DAGASZTÓ programot a STOP gomb megnyomásával, és indítsa el a PRÉSELÉS programot. Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig szórjon rá lisztet, hogy ne ragadjon. Vágja a tésztát a kívánt hosszúságra, a mellékelt tésztavágó tartozék segítségével. Főzés előtt hagyja egy órán keresztül száradni.

 

Omlós teasütemény (keksz)

 

Hozzávalók:

-          500gr olasz fajtájú 00 jelzésű liszt

-          300gr szobahőmérsékletű vaj

-          200gr cukormáz

-          80gr tojásfehérje

Tegye a lisztet, a darabokra vágott vajat és a cukormázat a tálba, csukja le a fedelet, és indítsa el az AUTOMATA programot. Adja hozzá a korábban felvert tojásfehérjéket, a fedél nyílásán keresztül. Várja meg a dagasztás végét, és a préselés kezdetét.

Tegyen egy alaposan kilisztezett edényt vagy tálcát a nyomólemez alá. Amikor a tészta elkezd kijönni, az egyik kezével támassza meg, a másik kezével pedig vágja le a tésztát 10 centiméteres hosszúságúra. Tegye a süteményeket a tepsire, és kézzel formázza őket; ha enyhén meghajlítja őket a közepük felé, a klasszikus krumiri (darálós keksz) formát kapja.